Har du en stressad hund?

Att hunden är människans bästa vän är knappast en nyhet. Alla älskar att ha någon som väntar på en där hemma. Dessutom är hundar glada och älskar just dig, oberoende hur du har det. Det som många inte tänker på, är att hundar även kan känna av stress, precis som vi människor. Forskning visar, att hundar ofta speglar sina ägares mående. Ifall du känner dig stressad, finns det en risk att din hund också gör det.

Tecken på att din hund är stressad

Det finns flera olika tecken som talar om att din hund är stressad. För det första kanske den gnäller, flåsar eller slickar sig mycket kring munnen. För det andra har den eventuellt problem med maten. Dessutom sker det, att riktigt stressade hundar gnager på sig själva eller jagar sin egen svans.

Umgås med din hund

Ett gott tips för att varva ner är att spendera kvalitetstid med din hund. Varför inte hitta på någon aktivitet tillsammans? Något nytt kan vara spännande för er båda. Ett annat tips är att unna din hund något gott. På nätet hittar du spännande boxar som du kan prenumerera på och som din hund kommer att längta efter. Klicka här för att komma i gång!