Lär dig mer om din hund

Sedan urminnes tider har människor och hundar levt tätt tillsammans. En hund i familjen leder till stor glädje och gemenskap, men när du välkomnar en hund tar du på dig ett stort ansvar. Med glädjen kan också stora utmaningar följa.

Hunden – människans bästa vän

Det finns en hund för alla. Många olika raser som har olika egenskaper. Det är bra om du läser på ordentligt om den ras du tänker välja så att du ser att den passar in i din vardag och familjesituation.

Ett riktigt hundjobb

Hundar används också flitigt som hjälp i svåra arbeten. Inom polis, militär och räddningstjänst kommer hundens skarpa luktsinne och hörsel väl till pass. Som servicehund i olika omsorgsyrken blir en välutbildad hund ofta vardagshjälte.

När du behöver mer kunskap

Alla hundar behöver inte vara hjältar. Det räcker bra att vara sällskap och glädjespridare men en hund behöver aktiveras både fysiskt och mentalt. En uttråkad hund som inte är uppfostrad blir sällan en tillgång i familjen. Det finns många olika guider och föreningar där du kan få tips på hur du ska dressera och aktivera din hund. Ägna gärna en liten stund åt att surfa runt på nätet och välj något passande.