Se till att aktivera din katt

Katter behöver daglig stimulans för att må bra och medan de kan vara duktiga på att göra detta på egen hand, är det viktigt att som kattägare vara delaktig i detta och uppmana dem till lek på ett eller annat sätt. Här tipsar vi om hur du kan aktivera din katt.

Skaffa aktiveringsleksaker

Aktiveringsleksaker kommer i många olika varianter och är perfekta leksaker för katten när du inte är hemma eller under natten när du sover men katten är vaken. En del är även designade som matbehållare och där målet är att få ut godbitarna med lite lirkande eller annan form av manipulation. Att fylla upp dessa med ett torrfoder katten gillar kan ge katten mycket att göra. Du kan dock gärna gömma bort vissa leksaker emellanåt och vänta med att ta fram dem. På så sätt blir de nya och spännande igen för katten.

Fixa utkiksplatser

Du har säkert lagt märkte till att din katt gärna tar sig upp på höga höjder om den har möjlighet. Att spana ut över sin omgivning är väldigt viktigt för katten rent instinktivt och kan därför vara stimulerande även om det bara är inomhus. Prova därför att ge dem nya platser högt upp som de kan komma upp till och spana ut över rummen. Var bara försiktig att de inte puttar ned prydnadssaker som kan gå sönder.