Att skaffa valp

Att skaffa hund är en helt fantastisk resa, samtidigt ska man komma ihåg att det är ett åtagande som kräver både tid och tålamod. Här är några saker att tänka på när du ska skaffa valp.

Välj rätt hundras

Gör research om olika raser och välj en som passar din livsstil. Vill du ha en sällskapshund eller vill du träna och tävla? Fundera över vilket temperament, vilka egenskaper och vilken energinivå som passar dig och välj ras efter det.

Tik eller hanhund?

Det är en viss skillnad mellan tikar och hanar. En tik löper två gånger per år och måste hållas undan från hanhundar under den tiden. Hanhundar kan ibland ha svårt för att träffa andra hanar, men de kan också vara jämnare i humöret eftersom de inte har samma hormonsvängningar som tikar.

Näringsrikt foder

När det kommer till foder är det viktigt att välja det absolut bästa för din hund, med naturliga råvaror fullt av näring för att din hund ska kunna växa ordentligt och utveckla muskler.

Valpkurs

En valpkurs kan vara en värdefull investering för framtiden. Du får lära dig mer om valpen och dess utvecklingsperioder, och valpen får bland annat lära sig att möta andra hundar. Läs mer om att köpa hund hos Svenska Kennelklubben.